Indické mléko (pudink)

Slibovaný pudink – přiznám se, že jsem v den, kdy jsem ho chtěla dělat, raději jela k vodě. Recept tedy zde se zpožděním a omluvou.

Nevím zda je správný nazvat to pudinkem, je to spíš indická mléčná kaše. Je sladká. A není nízkokalorická:) To, že v ingrediencích není přímo napsaná mouka nebo cukr neznamená, že je dobré sníst celý hrnec (neplatí pro těhotné ženy, naštvané lidi a lidi se zlomeným srdcem!)

Ingredience:

  • 5 velkých mrkví, nastrouhaných na jemno
  • Med (3 lžíce)
  • Máslo, ghí nebo kokosový olej (1,5 lžíce)
  • Kokosové mléko (1 plechovka)
  • Mandlové mléko (1 a ½ plechovky)
  • Banán (rozlámaný na malé kousky)
  • Anýz (1/4 lžičky – jestli máte anýz v celku, tak je potřeba ho rozemlít)
  • Skořice (1/2 lžičky)
  • Rozinky 100g
  • Špetka soli
  • Mletý zázvor (1/4 lžičky)
  • Hřebíček (asi 1/16 lžičky)
  • Kešu ořechy, opečené v troubě do zlatova

Postup:

  1. Do hrnce vlijte obě mléka a přiveďte k mírnému varu. Vsypte mrkev a při slabém bublání vařte 20min.
  2. Až je mléko již trochu oranžové a hustější, přidejte med a máslo/olej. Míchejte dokud se máslo nerozpustí.
  3. Přidejte všechno koření kromě anýzu, rozinky a vařte dalších 5 min.
  4. Přidejte anýz a banán. Vařte dál, cca 5-10min.
  5. Podávejte teplé a posypané kešu oříšky.
Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s