Nachos bez výčitek

Zase po deadlinu, ale recept zde:)

Ingredience:

  • batáty (my měly 3 větší)
  • mleté hovězí maso (my měli 500g ale dost ho zbylo)
  • konzerva rajčat
  • chilli paprička
  • kokosový olej
  • avokádo (klidně 2;-) )
  • limetka
  • česnek
  • koření dle chuti
  • pro nestriktní paleo ještě zakysaná smetana nebo řecký jogurt

IMG_2898

Postup:

  1. Nejdřív nakrájejte batáty na tenoučké plátky, ideálně za pomocí struhadla na okurky. V míse je pak smíchejte s kokosovým olejem a pořádně osolte.
  2. Troubu předehřejte na 200 stupňů, plech vyložte pečícím papírem a batáty pečte 10min z každé strany. Měli by z nich vzniknout skoro až křupavé lupínky.
  3. V hrnci nebo hluboké pánvi si připravte maso: na olej hoďte protlačené 2 stroužky česneku, maso na něm osmahněte do hněda, přilejte rajčata, vhoďte chilli papričku, osolte a okořeňte. Na mírném ohni pak vařte 15-20min.
  4. Guacamole: v misce rozmačkejte avokádo, zakápněte šťávou z půl limetky, přidejte protlačený stroužek česneku a osolte. Tady musíte ochutnávat a chutě vyladit dle sebe.
  5. Podávejte: bramborové lupínky, na ně maso, na to guacamole a vedle třeba ještě zakysanou smetanu. Je to bájo!:)
Reklamy

3 Comments

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s